Pointe du nid de corbet (GR 120)
De vallei van de Semois

Met als uitvalsbasis Vresse-sur-Semois deden we afgelopen weekend twee pittige rondwandelingen in de vallei van de Semois. Bij de eerste wandeling vertrokken we vanuit Vresse richting Orchimont en Nafraiture om daarna via Membre terug te keren naar onze startplaats. De veelal onverharde paden tussen de verschillende heuvels en de prachtige verzichten onderweg maken deze wandeling een absolute topper.

Een tweede wandeling vanuit Corbion was nog uitdagender en pittiger dan de eerste wandeling. Tevens passeer je onderweg enkele prachtige locaties, zoals een uitkijktoren op Bouillon, het graf van de reus en de befaamde ladderwandeling. Bij deze wandeling maakten we maar liefst 1121 hoogtemeters op iets meer dan 20 km!

Bij beide wandelingen stap je meermaals over de GR16, die we deels al eerder deden. Deze routes zijn enkel weggelegd voor de meer ervaren stapper op gebied van conditie en navigeren. Het is aan te raden een wandelgps (en/of kaarten) te gebruiken en voldoende water en voedsel mee te nemen.