Spoorwegviaduct van Roanne-Coo over de Amblève
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Wildnis Trail 1/4 (Höfen - Einruhr)
Markering :
Afstand : 24,8 km
Hoogtemeters : 633
Start : Hauptstraße 72- 52156 Monschau
Coordinaten : 50.533991 , 6.253468
Downloads :

Vanaf de startplaats lopen we even over de 'Hauptstraße' in zuidoostelijke richting en slaan daarna de eerste straat rechts in. We lopen langs de parking en wandelen door de poort van het nationale park om onze tour aan te vatten. Een eerste kruising slaan we rechtsaf en dalen zo af naar beneden. Daar aangekomen houden we links aan en lopen langs het stuwmeer van 'Perlenbach'. We passeren een houten brug en blijven rechtdoor wandelen. We volgen evenwijdig met de rivier, eerst in zuidelijke richting, daarna in oostelijke. Niet veel later kruisen we de 'Mühlenweg' en gaan verder aan de overzijde.

We lopen in zuidelijke richting, steken de brug over en slaan daarna linksaf. We volgen nu de stroom van een andere rivier, de 'Furthsbach', nog steeds in zuidelijke richting. Later draaien we richting het oosten. We passeren eerst een oude hut, daarna een meer recentere shelter aan een kruising van wandelwegen. Hier lopen we rechtdoor en blijven verder vorderen in oostelijke richting. Gedurende 1,5 kilometer volgen we een breed wandelpad met daarlangs uitgestrekte weiden die vooral bekend zijn voor hun narcissen die er groeien.

Uiteindelijk komen we aan een kruising met een klein gebouwtje. We slaan hier linksaf en daarna terug rechtsaf. We lopen nu steeds rechtdoor en wandelen even later op een breed grindpad. Na 700 meter komen we aan een brug, steken deze over en slaan dan rechtsaf. Daarna volgen we een pad langsheen een beekje dat zich een weg baant door de lager gelegen begroeiing. Wanneer we aan een kruising komen slaan we linksaf. We lopen nu letterlijk op de grens Duitsland-België en volgen het traject verder in noordoostelijke richting. Bijna 2 kilometer lopen we steeds rechtdoor tot net voor een drukke verkeersweg (B258). We slaan ervoor rechtsaf, stappen langs een picknicktafel en steken dan de weg over.

Het pad draait eerst naar rechts en daarna slaan we linksaf aan een kruising. Aan een volgende kruising 500 meter verderop slaan we opnieuw linksaf. We komen nu in een grote vallei waardoor de rivier de 'Wüstebach' stroomt. Gedurende 3,5 kilometer volgen we deze rivier, eerst in noordelijke richting daarna draaien we lichtjes naar het oosten. Via een rotsachtig pad dalen we uiteindelijk af tot aan de rivier en steken deze dan over via enkele houten bruggetjes. Aan de overzijde slaan we linksaf. We volgen nog steeds dezelfde rivier stroomafwaarts maar nu aan de overzijde. Na 1,5 kilometer steken we via een reeks van rotsblokken in het water nog een laatste maal over.

We slaan daarna rechtsaf en beginnen aan een lange klim door het bos. Wanneer we 500 meter verder uit het bos komen, stijgen we verder doorheen een weids landschap. Aan een kruising van wandelborden slaan we linksaf. Boven aangekomen, slaan we linksaf en onmiddellijk daarna rechtsaf. We dalen af via een mooie singletrack langs een weide. Daarna volgen we naar links en lopen doorheen de weide. Aan een volgende kruising slaan we linksaf. We dalen af doorheen het bos en bereiken na 1,5 kilometer twee infoborden en een zitbank. We slaan hier rechtsaf en beginnen een nieuwe klim.

Wanneer we boven aangekomen zijn, slaan we linksaf. Niet veel later komen we aan een splitsing en slaan linksaf. We starten nu de afdaling richting 'Erkensruhr'. We lopen volledig tot beneden tot aan asfaltbaan en slaan dan linksaf. We passeren een hotel, enkele woningen en slaan aan het kerkje schuin rechtsaf. We beginnen een stevige klim en volgen de markeringen tot boven aan een shelter. Daarna slaan we rechtsaf. We volgen gedurende twee kilometer een breed wandelpad en bereiken dan 'Einruhr'. We steken de weg over, houden daarna links aan, volgen zo het meer en lopen daarna richting de kerk waar we onze tocht beëindigen.

toegevoegd door HikingDB - op 27 Apr 2017