Ingang Duivelsgrot (Sint-Pietersberg)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Wildnis Trail 2/4 (Einruhr - Gemünd)
Markering :
Afstand : 20 km
Hoogtemeters : 691
Start : Rurstraße 25 - 52152 Simmerath
Coordinaten : 50.583585 , 6.380070
Downloads :

Vanaf de kerk volgen we de 'Rurstraße' in noordelijke richting. Aan de rotonde slaan we rechtsaf. We lopen deze straat af en slaan dan linksaf. We lopen bergop en aan de scherpe bocht verlaten we de baan en lopen rechtdoor. Aan een splitsing houden we links aan. We volgen evenwijdig met het meer. Aan een uitzichtpunt houden we rechts aan. We komen daarna in een donker bos en slaan aan de splitsing linksaf. We lopen volledig tot aan het meer en slaan dan scherp rechtsaf.

Nu lopen we constant rechtdoor. Onderweg lopen we door een open vlakte, daarna lopen we terug dicht tegen het meer en arriveren aan een viewpoint met zitbank. We draaien naar rechts en lopen lange tijd langs het meer. Eerst in oostelijke richting, daarna draaien we naar het zuidoosten. We steken een riviertje over en gaan dan sterk bergop. We volgen de bocht naar rechts en volgen rechtdoor. We passeren een infobord (Hier kun je ook links afslaan om naar de dam te wandelen). Even later draaien we naar links en gaan tot een uitzichtpunt waarbij we een mooi zicht krijgen op de 'Urfttalsperre'.

Daarna vervolgen we onze weg in zuidelijke richting. Er volgt nu een lange klim. We volgen de goed aangebrachte markeringen en stijgen zo steeds meer. Uiteindelijk komen we op het plateau waarbij we links van ons een eerste maal de gebouwen van 'Vogelsang' zien. We blijven volgen tot aan een eerste kruising en slaan dan linksaf. Aan een volgende kruising doen we hetzelfde. Al gauw zien we de kerk van het voormalige dorp 'Wollseifen' opdoemen en lopen er langs.

Verderop slaan we linksaf aan een kruising. We houden daarna steeds rechts aan en dalen langzaam af, steeds dieper het dal in. Wanneer we een riviertje oversteken volgt een steile klim richting 'Vogelsang'. Boven aangekomen, slaan we rechtsaf en volgen het gebouw. We volgen de markeringen in zuidelijke richting die ons langs het kamp leiden. Daarna draaien we naar het oosten en steken de centrale weg over. We passeren de laatste gebouwen en dalen daarna af.

Al gauw komen we op een singletrack die ons het bos in stuurt. Via een plankenpad steken we de rivier de 'Morsbach' over. Daarna beginnen aan een lange klim uit de vallei richting de 'Modenhübel'. Onderweg passeren we een eerste viewpoint 'Kickley' en boven aangekomen genieten we van een viewpoint van de 'Eifelblick'. Daarna gaan we verder in zuidelijke richting en wandelen tussen enkele weiden. We slaan linksaf en dalen nog verder af. We volgen daarna de rivier 'Lassbach' en gaan steeds verder naar beneden. Wanneer het pad naar rechts draait, volgt er een klimmetje.

We lopen nu in oostelijke richting en zien beneden rivier de 'Urft' stromen. Aan een splitsing houden we links aan. We zetten nu koers richting 'Gemünd'. We passeren een manege, steken daarna recht over aan een picknicktafel en lopen dan langs de eerste woningen. Aan een kruispunt slaan we rechtsaf, lopen even bergop en slaan linksaf. Vlak daarna slaan we terug rechtsaf. Nu lopen we steeds rechtdoor, veelal aan de achterzijde van een reeks woningen. Aangekomen op een asfaltweg slaan we linksaf en lopen zo naar de rotonde, beneden in het centrum gelegen. Hier eindigen we onze etappe.

toegevoegd door HikingDB - op 28 Apr 2017