Langs de oever van de Trô Maret
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Wildnis Trail 4/4 (Heimbach - Zerkall)
Markering :
Afstand : 17,8 km
Hoogtemeters : 486
Start : An der Laag 6 - 52396 Heimbach
Coordinaten : 50.635939 , 6.473568
Downloads :

Vanaf de rotonde steken we via de brug de rivier de 'Rur' over. Een eerste straat houden we rechts aan. We lopen langs een parking en houden daarna opnieuw rechts aan. We lopen langs enkele sportterreinen en houden dan links aan. Via een wandelpad gaan we bergop, steken een brugje over en slaan dan rechtsaf. Wanneer we aan een kruising komen, houden we rechtdoor aan. De verharde weg die we dan volgen loopt uiteindelijk door maar we gaan verder over een padje achter de omheining. Op de grote baan (L218) gekomen, slaan we rechtsaf. Verderop aan het infobord, slaan we linksaf en lopen voorbij de slagboom.

Zo'n 600 meter verder slaan we linksaf aan een shelter. We gaan nu bergop over een breed pad dat later naar rechts afbuigt en een hoogspanning evenwijdig volgt. Wanneer we aan een T-kruising komen slaan we rechtsaf. We lopen in tegenwijzerzin rondom een veld met een reeks jachthutten. Daarna draait het traject naar rechts en lopen we in wijzerzin rondom een grote weide. Opnieuw komen we aan een slagboom, aan de rand van een bos. Zo'n 350 meter verder, slaan we rechtsaf aan een schuilhut. Het brede wandelpad wordt even wat smaller, daarna terug wijder. We worden zo'n 4-tal kilometer slingerend door het bos gestuurd en volgen de uitvoerig aangegeven markeringen tot aan een rondje shelter nabij een brugje.

We slaan linksaf en lopen langs de rivier de 'Schlehbach'. Langzaam klimmen we uit de vallei. Onderweg passeren we nog een schuilhut en enkele banken. Hier lopen we rechtdoor. Uiteindelijk komen we aan een asfaltweg en dienen stevig bergop te stappen. Boven aangekomen, slaan we rechtsaf en lopen over een brede veldweg. We lopen evenwijdig met de grote verkeersweg (L246) en steken hem even later ook over. Aan de overzijde houden we rechts aan en passeren de slagboom. Zo'n 1,5 kilometer lopen we sterk dalend over een singletrack. Uiteindelijk lopen we langs de rivier de 'Kall' en blijven deze volgen.

Aan een splitsing houden we links aan en dalen af door een weide. We zijn de eerste woningen van 'Zerkall' verschijnen. We volgen het pad tot beneden aan een parking. We steken de brug over en slaan rechtsaf om zo te eindigen aan het kantoor van de toeristische dienst.

toegevoegd door HikingDB - op 30 Apr 2017