Wanne (Trois-Ponts)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Bergen in Bouillon
Markering :
Afstand : 20,8 km
Hoogtemeters : 1121
Start : Rue des Abattis 4 - 6838 Corbion
Coordinaten : 49.797729 , 5.006227
Bron : Wandelkaart Bouillon
Downloads :

Vanaf de kerk lopen we in zuidoostelijke richting over 'Rue des Abattis'. Wanneer we zo'n 400 meter verder het kerkhof voorbij zijn, slaan we linksaf. Onmiddellijk daarna slaan we terug rechtsaf (Bordje Bouillon). Wanneer we op een Y-splitsing komen, houden we links aan. Vijfhonderd meter verder lopen we rechtdoor en kiezen voor het middelste pad. We volgen deze brede bosweg over 1,5 km en bereiken zo de oever van de 'Semois'. We slaan rechtsaf en steken het brugje over. We blijven de oever een tijdje volgen. We passeren een smal pad langs enkele rotsen, daarna een camping en vervolgens lopen we over een pad met kasseien. We krijgen een eerste maal zicht op het 'Kasteel van Bouillon' en arriveren even later op een weg (N810). We volgen 'Boulevard Vauban' tot aan de brug (Pont de Cordemoy) en steken daarna de rivier over.

Eens aan de overzijde slaan we het wandelpad recht voor ons in. Er volgt een stevige beklimming waarbij we telkens het pad met de rood-witte GR markeringen volgen. En dit tot boven aan de uitkijktoren. Eens we deze bezocht hebben gaan we verder via het wandelpad achter de toren en slaan daarna linksaf. Aan een volgende kruising slaan we rechtsaf en vlak daarna linksaf. Wanneer we op een Y-splitsing komen, houden we links aan. Voor iets meer dan 1 km blijven we voornamelijk dalen en houden steeds links aan tot dat we een picknickplaats bereiken. We slaan rechtsaf op de weg en volgen opnieuw de GR markeringen.

Zo'n 500 meter verder lopen we langs een huis, daarna lopen we tussen de lage begroeiing. Na ongeveer 1,5 km evenwijdig met de 'Semois' gelopen te hebben, passeren we een zitbank en slaan rechtsaf. We wandelen langs de vakantiewoning 'Moulin des Rivages' en slaan dan linksaf. We beginnen te klimmen en volgen de bocht die naar links draait. Tweehonderd meter verder slaan we rechtsaf en houden dan links aan. We blijven klimmen tot we aan de 'Tombeau du Géant' (Het graf van de reus) komen. We lopen naar het hoogste punt en slaan dan linksaf. Nog steeds volgen we de GR markeringen. Tweehonderdvijftig meter verder slaan we rechtsaf en volgen een asfaltweg. Net voor de bosrand slaan we linksaf en lopen achter een maisveld door. Er volgt een smal en overwoekerd pad dat we zo'n 700 meter volgen. We gaan over een verhoogde berm en slaan daarna linksaf.

We komen weer dichter bij de 'Semois' en na iets meer dan een kilometer komen we opnieuw aan een picknickplaats. Hier steken we het brugje over en blijven rechtdoor de oever volgen. Al gauw bereiken we een eerste metalen ladder die deel uitmaakt van de wandeling 'Les échelles de Rochehaut'. We vervolgen ons traject over de smalle en geaccidenteerde paden langs de oever. We passeren onderweg een uitzichtpunt en gaan daarna verder. Nu volgt een klim waarbij we weer de GR markeringen kunnen volgen. Boven aangekomen slaan we linksaf en volgen niet langer de markeringen van het GR pad. Daarna slaan we rechtsaf aan een eerste splitsing. We komen op een breed bospad en slaan terug linksaf.

Dit breed en makkelijk bewandelbaar pad volgen we ongeveer 2,5 km en arriveren dan in 'Poupehan'. We lopen richting de 'Semois' en steken deze via de brug over. Aan de overzijde slaan we linksaf. Honderd meter verder slaan we rechtsaf aan het bordje 'Corbion'. Er volgt een pittige klim van zo'n 800 meter richting 'Corbion'. Wanneer we aan een BBQ plaats komen, lopen we rechtdoor verder. Een 300-tal meter verder slaan we rechts 'Rue de la Fontaine' in. We slaan de eerstvolgende straat linksaf en slaan daarna rechtsaf om zo de kerk (Église Saint-Jean-Baptiste) van 'Corbion' terug ter bereiken.

Deze wandeling kan gevaarlijk zijn bij slechte weersomstandigheden en/of bij onvoorzichtigheid !

toegevoegd door HikingDB - op 22 Jul 2018