Belvédère d'Auclin - Bouillon
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Gerolstein-Müllenborn-Lissingen-Gerolstein
Markering :
Afstand : 19 km
Hoogtemeters : 701
Start : Hillenseifen 200, 54568 Gerolstein
Coordinaten : 50.216211 , 6.605326
Downloads :

Deze wandeling maakt deel uit van een verlengd weekend in Gerolstein (D) in het Eifelgebied. Het is een wondermooie wandeling met veel variatie zowel qua ondergrond als qua landschap. Je wandelt door bossen, weiden, meestal onverharde wegen en soms ook verharde stukken. Deze verharde wegen zijn echter verkeersvrij of autoluw zodat dit niet hindert. Verder kan je genieten van enorm mooie vergezichten, uitzichtpunten en je kan zelfs een grot bezoeken. Hier heb je wel een zaklamp nodig want het is er pikdonker.

Een variant van ongeveer 9 km is mogelijk (vertrekkend van de camping) maar hier passeer je dan niet langs de grot en doe je enkel de eerste 4 km hetzelfde. Vertrekken kan je vanaf de parking in Müllenborn of voor de kampeerders vanaf camping Eifelblick.

Op 26/10/2019 bevonden wij ons op de camping Eifelblick in Gerolstein (Hinterhausen) en vertrokken vanaf de camping voor een mooie wandeling van 19 km. Deze terrassencamping biedt een mooi panoramisch zicht over de heuvels en Gerolstein. We volgen de asfaltweg naar beneden en komen uit op een onverharde weg. Deze steken we over, via enkele treden gaan we een smal paadje naar rechts om even verder een kleine beek over te steken. We komen nu aan een vrij drukke baan (B410) en aan de overkant gaan we meteen een smal pad omhoog het bos in.

Dit pad leidt ons tot een groter onverhard pad. We gaan hier rechtsaf en blijven dit volgen tot we aan een huis komen. Aan het kruispunt gaan we naar links om meteen het eerste pad naar rechts in te slaan. Dit pad loopt langs een boerderij en gaat dan een bos in. We blijven rechtdoor gaan en negeren het pad naar links. De eerste afslag naar rechts draaien we wel in. Aan het eerste kruispunt blijven we rechtdoor gaan, de volgende splitsing draaien we rechtsaf. Dit is meteen ook het punt waar de variant van 9 km afwijkt. Deze gaat linksaf en maakt een cirkel die uiteindelijk terug richting camping gaat.

Zoals gezegd gaan wij rechts om richting het dorpje Müllenborn te wandelen. We moeten een spoorwegbrug onder en draaien nadien links. We volgen even de grote baan die naast de parking, hiervoor vermeldt, passeert. De eerstvolgende straat gaan we rechtsaf en passeren het kerkhof. We volgen nog even verder de weg tot aan de splitsing waarbij rechts het bord aangeeft dat je Müllenborn verlaat en rechtdoor je een verkeersvrije baan opgaat. We gaan rechtdoor deze verkeersvrije baan op en even later zitten we terug in de bossen. Na een paar honderd meter moet je even opletten dat je het pad naar links neemt. Een tijdje later komen we uit vlak voor het dorpje Kallenborn.

Dit dorpje gaan we niet in en draaien voordien nog naar rechts zodat we een scherpe hoek maken. We lopen langs velden en na een paar honderd meter kunnen we links een pad op. Via een klein bruggetje steken we de beek over en wandelen via de linkerzijde langs de beek. We komen op een breder pad en gaan ook hier rechtdoor en blijven dit volgen tot we aan een grote baan (K48) uitkomen. Je gaat op deze baan naar links en een 30-tal meter verder is er een heel smal pad (moeilijk zichtbaar) aan de overkant dat recht naar boven gaat. Dit is meteen ook het steilste gedeelte van de wandeling. Je blijft stijgen tot je aan een markante rotsformatie komt. Hier ga je rechts en volgt eigenlijk de omheining van de weide aan je rechterkant. Uiteindelijk leidt dit tot een splitsing met een bank en een mooi uitzicht. Hier gaan we gewoon rechtdoor tot aan een picknickplaats. Daar gaan we rechts het pad op richting Mühlsteinhöhle, iets verder gaan terug rechts en volgen Eifelsteig. Via enkele trappen komen we aan de grot. De eerste is afgesloten maar even verder kan je de tweede wel bezoeken. Let wel, een zaklamp is noodzakelijk. Na het bezoek volgen we het pad verder en gaan links. Aangekomen aan de wegwijzers, zien we rechts van ons een grillhut (met mooi uitzicht), je kan even gaan pauzeren hier maar uiteindelijk gaan we naar links richting Rother Kopf. Hier heb je een magnifiek 360° uitzicht over de Eifel.

We vervolgen onze route rechtdoor en gaan een wat steilere afdaling af. Op de asfaltweg gaan we rechtsaf en draaien het eerste onverharde pad linksaf in. De volgende splitsing gaan we rechts. We lopen nu door de weilanden en nemen de volgende links, passeren een hoge kijkhut en wat later komen we aan een groeve. Deze groeve volgen we via de linkerkant. Het pad leidt ons naast een weide met koeien en een weide met herten. Aan de T-splitsing gaan we rechtsaf en lopen een tijdje in de open vlakte. De volgende splitsing draaien we linksaf tot aan het meer. Via de trapjes gaan we omlaag, dan links en meteen rechts. Dit pad blijven we volgen tot vlak voor een grote baan waar we links een onverhard pad opgaan. We gaan steeds rechtdoor en kunnen op een gegeven moment links van ons de in het oog springende Gerolsteiner Dolomiten zien. Even moeten we nu de grote B410 naar rechts volgen tot aan het dorpje Lissingen. We gaan dit dorpje in en passeren langs de Unterburg Lissingen. Daar gaan we rechtsaf en even later rechtdoor het onverharde pad op. Wat verder komen we terug op een asfaltweg (fietspad) en volgen dit een hele poos. Wanneer we aan een T-punt komen, gaan we rechts en volgen een langere tijd de asfaltbaan. Buiten een tractor en misschien iemand van de locale bevolking, heb je hier geen verkeer. Na een lange tijd, moeten we links een onverhard pad terug op, maken een hoek naar rechts en komen uiteindelijk uit op het stuk van deze morgen. We gaan links en volgen de route terug tot aan de camping (of rechts richting de parking in Müllenborn).

toegevoegd door HikingDB - op 03 Nov 2019
Ingrid schreef op 04 Nov 2019 - 08:52 volgende reactie


Mooie foto's, mooie wandeling... goede informatie! Thx voor het keurige verslag 👍